Vi er heldige som har noen av landets beste spillere som instruktører i klubben. Våre instruktører brenner for sjakk og får stor glede av å dele sin kunnskap og erfaring med unge og engasjerte sjakkspillere.


INT-2017-Edit-Machlik.jpg

Edit Machlik - 21 år

Edit Machlik har vært i toppen av sin aldersklasse for jentesjakkspillere i Norge fra tiårsalderen. Edit har gullmedalje i ungdomsklassen under NM for jenter 2014 og sølvmedalje fra nordisk mesterskap for jenter i 2012, 2013 og 2014. Edit har også hevdet seg opp mot norgeseliten i noen åpne turneringer med både jenter og gutter, blant annet med fjerdeplass i klasse U11 under NM 2008.

16 år gammel ble hun tatt ut til å spille sjakk-OL i hjembyen Tromsø i august 2014. Hun tok der 5,5 poeng på ni spilte partier for det norske andrelaget i kvinneklassen.

I oktober 2014 oppnådde Edit Machlik beste norske og nordiske plassering under EM for Ungdom, da hun med 5,5 poeng på ni spilte partier kom på 13.-plass i klassen for jenter under 18 år. Etter disse resultatene overtok hun posisjonen som Norges høyest rangerte kvinnelige juniorspiller fra sin tvillingsøster.

Edit Machlik er elev ved sjakklinjen ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø. Hun er også aktiv som fotballspiller, med fast plass på kvinnelaget til Tromsø Idrettslag i 2. divisjon.

Tekst fra wikipedia


monika.jpg

Monika Machlik - 21 år

Monika Machlik fikk først nasjonal oppmerksomhet som sjakkspiller i tiårsalderen, da hun blant annet vant miniputtklassen under NM for jenter i 2007. Hun har senere hele tiden vært en av Norges beste kvinnelige sjakkspillere i sin aldersklasse. Machlik vant kadettklassen under NM for jenter i 2013 og kom på andreplass i ungdomsklassen til dette mesterskapet i 2014. Hun har også flere høye plasseringer fra åpen klasse i aldersbestemte norgesmesterskap, blant annet med fjerdeplasser fra NM for ungdom klasse U12 i 2009 og klasse U14 i 2011. I 2013–14 har hun spilt flere turneringer i konkurranse med voksne spillere av begge kjønn, og gjort sterke resultater blant annet med tredjeplass i nordnorsk mesterskap 2013 og tredjeplass i det åpne NM 2014.

Machlik debuterte 15 år gammel på A-landslaget for kvinner under EM for lag i Warszawa 2013, da hun tok 2,5 poeng på åtte spilte partier. Hun er tatt ut til å spille på det norske andrelaget i kvinneklassen under sjakk-OL i hjembyen Tromsø i august 2014. Machlik fikk der spille mot svært sterk motstand på førstebord for Norges andrelag i kvinneklassen, men gjorde med 2,5 poeng på ni partier et resultat under forventet.

Machlik ble 16 år gammel også landskjent som sportskommentator våren 2014, da hun gjennom over 40 timer med sendinger var ekspertkommentator på VGTVs sjakksendinger først fra oppvisningsmatchen mellom Magnus Carlsenog VG-seerne, og deretter fra den rekordsterke turneringen Norway Chess i Stavanger.

Machlik er elev ved sjakklinjen ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø. Hun er også aktiv som fotballspiller, med fast plass på kvinnelaget til Tromsø Idrettslag i 2. divisjon.

Tekst fra wikipedia


torbjorn.jpg

Torbjørn Valvåg - 13 år

Torbjørn Valvåg er en ung, men erfaren spiller som elsker sjakk og trives i sjakklubben. Åtte år gammel startet Torbjørn på Sjakkurs 1. Etter det har han gått gjennom TSKU’s kurssystem og trener nå i treningsgruppa sammen med flere av de andre instruktørene og GM Benjamin Arvola Notkevich.

Torbjørn har en rekke flotte resultater å vise til. Han vant sølv i NM for barn og ungdom både i 2016 og 2017, og han har flere sterke prestasjoner i åpne turneringer.

Torbjørn har også spilt for Norge i EM og i Nordisk mesterskap, og hans kanskje sterkeste resultat er sølvmedalje Nordisk mesterskap for ungdom.

Torbjørn er aktiv i klubbmiljøet i både TSKU og TSK hvor han tilbringer flere kvelder hver uke med både trening, spilling og som instruktør.


benjamin.jpg

Benjamin Arvola Notkevich - 25 år

Benjamin Arvola gikk sine barnsben i Kirkenes og han ble idag i realiteten stormester i sjakk selv om det skal en formell prosess til før tittelen er hans til odel og eie. Benjamin har vokst mange alen både som sjakkspiller og menneske de siste årene – slik de fleste av oss gjør tidlig i 20-årene og med økt moding er han et naturlig samlingspunkt for de beste sjakkspillerne i Tromsø sjakklubb. Benjamin holder rett som det er samlinger for de beste i Tromsø og han skal spille 1. bordet til Tromsø sjakklubb i årets Eliteserie. Han har deltatt i sjakk-OL i Batumi i Georgia og gjort det utsøkt. Benjamin vant som eneste norske spiller partier i de to siste rundene og han tok til slutt hele 6 av 9 mulige poeng i sjakk-OL. Sterkt!

Benjamin Arvola er student, sjakkspiller og politiker i Tromsø kommunestyret og levende opptatt av både sjakk og samfunnsliv. Den 25 år gamle jusstudenten fullbyrdet under sjakk-OL i Batumi i Georgia stormestertittelen i sjakk. I fjor ble han Internasjonal mester i sjakk – stormestertittelen er et stort nivå høyere og den gjeveste av FIDE-titlene i sjakk. Benjamin er blant landsdelens største talenter noensinne og den som har drevet sitt talent lengst. Han har gått på skole på NTG i Bærum med Simen Agdestein som lærer. Allikevel kom den helt store utviklingen hans sent. Først som 23-åring tok han sjakken skikkelig seriøst og han fikk en voldsom utvikling som nå har kulminert i en stormestertittel som han vil få utnevnt ved neste FIDE-kongress.

Tekst fra http://tromsosjakk.no/profil/en-hyllest-av-nord-norges-forste-stormester-benjamin-arvola-notkevich/


håvard.jpg

Håvard M. Skagseth - 25 år

Håvard Skagseth er regjerende lynmester i klubben og han vant også klubbens lynsjakkavdeling for noen år siden og er dermed dobbeltmester i sjakken formel 1 i klubben vår. Han har vært over 2000 i elorating både internasjonalt og nasjonalt.

Håvard vant NM for ungdomslag med TSKU tilbake i 2013 – men hans største seier over sjakkbrettet er likevel det prestisjetunge Bymesterskapet i Tromsø i klassisk sjakk som han vant i 2015. Dermed kunne han med all mulig rett kalle seg bymester i Tromsø i sjakk det året.

Håvard har siden 2015 sittet i styret til TSK og han er en trivselsfaktor for klubblivet i Tromsø

Tekst fra http://tromsosjakk.no/klubbliv/lordagsintervjuet-havard-skagseth-i-sjakksnakk/kirill.jpg

Kirill Fedchuk - 16 år


Eskil Otterbekk Jonsson - 11 år


Matias Lind Schouten - 13 år


spillekveld-9.jpg

Preben Teigen - 17 år